25 de novembre 2009

Que està passant a les retransmisions esportives?


Ahir com molts catalans vaig estar seguint el partit del Barça per TVE i suposo que com molts, em vaig indignar. No pot ser una televisió estatal, que paguem tots amb els nostres impostos i que, en teoria, defensa els itneressos propis del seu estat, es dediqui durant tot el partit en lloc de lloar el joc del Barça (vam poder veure la millor primera part dels de Guardiola en molt de temps) es dediquin a dir que no és mèrit del Barça, sinó demèrit de l’Inter de Milà…

Senyors, jo no defenso, ni defensaré mai el partidisme dels periodistes en un partit, ja que això no pot ser. Un enfromtanemt de Champions i sent una cadena estatal, has d’anar amb l’equip dels que “et paguen”. A veure, que quedi clar: El Barça ahir va fer un GRAN partit i un resultat molt bo. Doncs el senyor de TVE, Sergio Sauca, que no és ni la primera, ni la última vegada que ho farà. Aquest senyor el paguem TOTS amb els nostres impostos. Doncs bé, ahir va fer un dels exercícis més lamentables de retransmisió de futbol que recordo. Va parlar de que l’Inter l’habia decepcionat, de que el Barça apretava però que tampoc feia gaire res, que el partit estava sent molt ensopit… La veritat, és que aquest home ja va fer el mateix amb el partit contra el Dinamo de Kiev i cada cop que ha fet el Barça, se li ha vist que va en contra. Una política totalment contraprouent per la cadena, ja que l’equip de Guardiola és l’actual campió d’europa i per tan un dels candidats, en aquest cas, a revalidar el títol.

Anem a per TV3. Si parlo malament d’un parlaré malament de tots! Obviament no deixaré escapar aquesta oportunitat per parlar de TV3, la teva, això si, si ets del Barça, ja que a la resta d’equips el seguiment és molt inferior. Professionals com Bernat Soler, Jordi Rovirosa o Lluís Canut entre altres, han fet que qualsevol persona a la que li agradi algun esport (sigui futbol, bàsquet, …) ha de ser del Barça, ja que hi ha aquest seguidisme cap a l’equip català. Es deixen de banda institucions històriques com la Penya, l’Espanyol, Franklin Granollers, Suzuki Manresa, Igualada de Hokey, o el Reus Deportiu, per parlar NOMÉS del Barça. També caldria que s’ho facin mirar.

Últim exmeple, encara que aquest és diferent per ser una televisió privada, la Sexta. Aquest passat cap de setmana van donar en directe el partit entre l’Ath. de Bilbao i el Barça. Allà, el comentarista habitual ja sabem que porta sempre una samarreta blanca, però si portes un home com Paxi Alonso com a seguidor del Athlètic, el problema es que no es dona dret a NINGÚ del barça a estar allà per comentar també els partits i donar la seva opinió… per tan, o TOTS o NINGÚ.

Aquesta setmana el Barça – Madrid, no fa falta dir amb qui aniran els comentaristes de Gol TV, però que pensin que el seu cap es diu Jaume Roures i va estar molts anys vinculats a can Barça…

1 comentari:

Jordi Puyaltó ha dit...

Doncs jo l'altre dia vaig veure el Reial Madrid-Zuric per TV3, i dic vaig veure perquè només vaig escoltar 20 minuts, ja que vaig haver d'anul·lar el so perquè els comentaris dels locutors eren vergonyosos. Vaig sentir vergonya aliena. Es van passar tot el partit ridiculitzant el joc del Madrid i comparant-ho amb el del Barça del dia anterior. ¿Però TV3 no és una televisió pública que paguem tots, siguem de l'equip que siguem? En definitiva..¡¡ Una vergonya!!. A partir d'ara veuré els partits a travès del Canal 9 de Valencia.