09 d’abril 2010

Un clàssic on ja està tot dit

Suposo que començant així un article us pensareu que hi ha poques coses més a dir d'aquest clàssic, que aquest dissabte disputen el Barça i el Madrid. Doncs la veritat és que si! Tot i que avui es divendres i els jugadors del barça ja poden parlar obèrtament del partit, tota la setmana els diversos diaris a nivell paper i a nivell escrit ja han dit TOT el que es podia dir del partit. Només em falta una entrevista amb el responsable de la gespa per explicar quin tractament apliquen i quina manera de tallar-la i preparar-la per l'enfrontament de dissabte a les 10 al Santiago Bernabeu. Però com diu el meu gran amic Josep Maria Rubies s'han d'omplir diaris i s'ha de fer del partit del segle, del mil·lenni, de la història... UN DE TANTS BARÇA – MADRID, el tema principal que al dia següent obrirà informatius i que durant dues hores sembla que pararà a tot l'estat.

La història d'un partit històric
Porto dies veient la programació que han presentat les diverses emissores i especials d'aquells eterns i interminables que t'expliquen la història dels més de 80 Barça-Madrid que hi ha. L'epoca de Cruyff, de di Stéfano, de Kubala, de Gento, de Puskas, de Sotil, Maradona i de milers de jugadors que al llarg dels anys han passat per la història dels dos clubs i que han disputat aquest partit. De quan aquelles alineacions tothom se les sabia de memòria i que tots tenien en ment i que repetíem sense parar i que recorden aquells grans Barcelones o aquells grans Madrids. Tota una època en que el futbol va ser un referent i una manera de veure els millors jugadors estatals que estaven en aquests dos equips. Tot i això amb el pas dels anys els jugadors han anat canviant, com és normal, i l'estil d'entendre el futbol i del tipus de jugador, també ho ha fet.

Mai ha importat la classificació
Històricament aquests partits han estat un mon a part. M'entendreu. Si arriben a aquest partit com aquesta temporada, tots dos equips empatats i clau per entendre una lliga de dos, com és la que ens ocupa, els dos s'hi juguen la vida i sembla que hi vagi la vida. Però moltes vegades algun dels dos equips, guanyar a l'etern rival ha suposat salvar la temporada i dic per tots dos, perquè en el mon del futbol (i sense que serveixi de tòpic) TOT SÓN CICLES! Tot i això guanyar a molts dels equips demostra que tens un potencial superior i aquesta temporada els dos equips ho demostren que estan per sobre de la resta, encara que sigui de manera diferent.

Ara falta saber com anirà aquesta temporada i qui demà s'endurà el triomf. Jo no m'atreveixo a pronosticar cap resultat, però si voleu, la Porra queda oberta al nostra Facebook!