17 d’abril 2010

En busca de l'arca perduda...amb el seu anell!!

S'ha acabat el curs i els millors aniran als examens finals on un aconseguirà el màxim guardó. Des del Novembre del 2009, els 30 equips de la NBA, la lliga més important del món i del bàsquet han estat lluitant per poder accedir a les proves finals i només 16 ho han aconseguit. Ara vindran un munt de partits dia si dia no, fins arribar les finals. S'han quedat fora per la Conferencia Est Toronto (gran sorpresa), Indiana, New York, Detroit, Philadelphia, Washington i New Jersey; mentre que a la Conferencia Oest Houston, Memphis, New Orleans, L.A. Clippers, Golden State (desastrosa temporada on van fer fora Chris Mullin, en contra dels seguidors), Sacramento i Minnessota (l'equip de Ricky Rubio).

Ara comença la hora de la veritat, on s'ha de jugar un bàsquet més seriós, sense opció a les errades, ja que el que en faci més perderà i quedarà fora de passar a la propera ronda. I els jugadors ho saben, sobretot els més experimentats. A partir del dissabte 17 comencen els primers partits.

La conferència Est
Cleveland vs. Chicago. Tota la ventatge per Cleveland amb James al capdavant acompanyat de O'Neal, Williams, Varejao, Jamison i la resta de l'equip. Chicago ha estat per mi una sorpresa, aquest equip amb el fill del gran tenista francès Yannick Noah, han aconseguit a l'ultim dia entrar. Tot i això des de que Jordan, Pippen, Rodman, Jackson i la resta de gent va deixar l'equip, no van tornar a ser el que eren. Passarà Cleveland.

Atlanta vs. Milwaukee. Els de l'estat de Georgia, estat de la Julia Roberts, han aconseguit arribar molt amunt, després d'haver construït un equip molt jove, ara hi són. Mike Bibby, Marvin Williams, Joe Johnson, Josh Smith i el seu entrenador Mike Woodson, deixeble del "General" Bobby Knight, han demostrat que és un equip capaç d'arribar molt lluny. Un molt bon futur tenen per endavant. Milwaukee si han posat a dins després de lluitar molt però ara se'ls ha lesionat el seu pivot, Bogut, i no el tindran. Un gran premi per la ciutat de la Harley Davidson el seu als playoff. Passarà Atlanta.

Boston vs. Miami. L'orgull dels Celtics una vegada més lluitant pel títol, però no serà fàcil per Garnett i companyia. Aquest equip s'ha fet gran, i han perdut una serie de partits que els ha fet anar enrere. Miami amb en Wade els posarà molts problemes. Si Miami juga com un equip a cada partit poden guanyar, però Boston té molta qualitat. Anirà just però passaran els verds dels Celtics.

Orlando vs Charlotte. Howard, Carter i companyia han premut l'accelerador per arribar ben amunt, no obstant han fet una gran temporada. L'equip de la ciutat del Mickey i la Minnie Mouse, tornaran a lluitar fins arribar a la final. El poder defensiu de Howard amb rebots i taps farà fàcil una transició ofensiva amb el base creatiu Jason Williams, Vince Carter i e mateix Howard. Charlotte han aconseguit amb Larry Brown arribar als playoff. L'equip de Michael Jordan ha tingut aquest brillant premi. Uns canvis de jugadors a mitja temporada l'han fet més sòlid, ja que van adquirir Jackson provinent dels Warriors, tot un lider al camp. Orlando és favorit contra l'equip on hi ha d'assistent en Herb Brown, antic entrenador del Joventut.

La Conferencia Oest
L.A. Lakers vs Oklahoma City. Els Lakers amb el duet fantàstic Bryant i Gasol, surten com a favorits, sobretot amb la inclusió de Ron Artest on els ha donat molta més agresivitat en atac i en defensa. Phil Jackson pot aconseguir una altre campionat. Oklahoma City, és la gran sorpresa amb un equip ben jove liderats per un grandíssim jugador com es Kevin Durant no afluixaran ni a les pròrrogues. Serà una bona eliminatoria, però els Lakers són favorits.

Denver vs Utah. Aquesta serà una gran serie. Denver te la baixa del seu entrenador George Karl per culpa d'un tumor cancerigen, a qui li desitjo una ràpida recuperació i un ràpid retorn a les pistes. Carmelo Anthony lluitarà deseperadament per passar de ronda. Denver tindrà com a jugador a Coby Karl, fill de l'entrenador i antic jugador de la Penya. Utah torna a ser a dalt, el seu entrenador, el mes vell de les banquetes Jerry Sloan, ha aconseguit recuperar el vell pick and roll de Stockton i Malone, ara amb Deron Williams i Carlos Boozer. Aquí ja és més difícil predir qui passarà. Els dos equips han acabat igual. Jo m'inclinaria per Utah, ja que la baixa de Karl és molt sensible.

Dallas vs San Antonio. Nowitzki voldrà arribar ben lluny. Serà un altre duel ben dur. Dallas mirarà que no es repeteixi una altre vegada el que fa uns anys els Warriors els van fer baixar del tren. La ciutat de la televisiva família Ewing, voldran passar. Els de San Antonio, en el duel texà, es fan grans, Ginobili, Duncan tenen més de 30 anys, però recuperen al lesionat Parker. Els Spurs són com un lleó ferit, perillosos. És ben difícil predir qui guanyarà, però el desempat a casa beneficia a Dallas. Trobaran molt petroli.

Phoenix vs. Portland. Molta igualtat també aquí. Rudy Fernandez farà el seu segon viatge consecutiu als playoff de la NBA. Phoenix ha aconseguit reunir un selecte grup de jugadors comandats per Steve Nash, el millor base del món tot i la seva edat. L'acompanyen Grant Hill, Jason Richardson, Amare Studamire, Goran Dragic, entre d'altres. Un equip ben fort. Portland arriba amb la baixa de Brandon Roy, tirador total, Greg Oden, el pivot que es va trencar per segona vegada. Però entre Miller, Aldridge, Rudy, Batum i la resta voldran plantar cara per passar. A priori Phoenix continuarà.
Eliminar formato de la selección
La ÑBA
M'agradaria també parlar del jugadors estatals. Jose Calderón, base de Toronto, va estar lesionat quan estava en un bon nivell de joc. Quan va tornar es va trobar l'altre base, en Jack, que estava a bon nivell. Es va llegir el rumor que Calderón seria traspassat i ell no li va donar importància. Però al final la lesió de Chris Bosh els va condemnar a quedar fora de la lluita pel títol.

Sergio Rodriguez, va començar a Sacramento i a mitja temporada va ser enviat a New York en una operació de multi traspàs. Avorrit a Sacramento als Knicks va tenir oportunitat de jugar més amb Mike D'Antoni. Es comenta que podria tornar a l'ACB. La veritat és que mai ha tingut continuitat i sabem si pot tenir nivell de NBA o no. És un jugador ràpid elèctric i a vegades una mica massa esbojarrat.

Marc Gasol. Brillant temporada la seva. Com va dir un entrenador USA, no sabem qui és el Gasol. Marc ha destacat en totes les facetes del joc fins i tot una desconeguda: el lideratge. Gran rebotador, tirador amb molt punteria, gran visió de joc, molt bon passador i llest jugant de cara i esquena a bàsquet. Molt fort, impossible de moure'l, ràpid de moviments. Per mi ell ha fet que Zach Randolph jugui a un gran nivell. Sense Gasol aquest equip té molts problemes.

Rudy Fernandez ha estat desaprofitat pel seu entrenador. La solució amb la operació a l'esquena li va fer desapareixer els dolors, però McMillan penso que no sap de la valia de Rudy. L'any passat record de triples, i l'han volgut lligar als tirs de 3 punts, però no saben que Rudy pot fer moltes més coses. Tenen un jugador guanyador, que sempre sap el que ha de fer, complet en totes les facetes, grans fonaments i lluitador. Espero i desitjo que es quedi molts anys a la NBA a Portland o a qualsevol altre equip, ja que allà consideren que seria titular als altres 29 equips de la lliga.

Pau Gasol, ha acompanyat amb decisió i molt bé a Kobe Bryant. Es fa gran i més experimentat, bon jugador en l'u contra u de cara i esquena a bàsquet, bon passador gràcies a que sempre li han fet 2 contra 1. Per primera vegada ha acabat amb una mitjana de més de 10 rebots. Serà una de les claus als playoff.

Bé, qui quedarà campió? Ja ho veurem. Els 16 equips estan disposats a lluitar fins al final, però això ja ho veuré en el proper article.

Que comenci l'espectacle!!!! Apaguin els mòbils i... que guanyi el millor, i per mi si pot ser en Rudy, millor que millor!!!