17 de juny 2013

L'estrella del Sheriff ja brilla al cel


Avui volia parlar de fitxatges, volia parlar de moltes coses, volia comentar l’adeu de verdú, la victòria de Lorenzo... és més, ho tenia tot fet i m’haruia encantat fer-ho, però només parlaré d’una... parlaré d’una que mai m’hauria agradat donar! ens ha deixat un amic, un geni, un mestre... avui Manel Comas ha perdut el partit contra el Cancer. L’entrenador, l’amic, ens ha deixat avui a Tiana als 67 anys. El que per molts era un mestre i que molts recorden no ha pogut amb la lluita que portava des de feia 1 any i mig contra el Cancer i finalment ens ha deixat aquest matí. Pel record queden els seus títols com a entrenador, la seva dialèctica a les sales de premsa les seves paraules, la seva manera directa de dir les coses i les seves anècdotes. Nits inacabables de xarrera i diversió. Històries que semblaven increïbles però que eren certes, jugadors que has conegut i que t’han respectat. Jugadors que avui ploren la teva perdua. Aquest partit no l’ha pogut guanyar i el tianenc ha perdut la partida.

Pel record els 12 equips de la ACB en els que has estat: Joventut de Badalona, del CAI Saragossa, del Taugrés Vitòria, del Caja Sol de Sevilla, o del club bàsquet Manresa, entre molts d'altres. Tot i que no va guanyar mai CAP lliga és el segon entrenador amb més victòries de la Lliga ACB amb 392, només per darrere d'Aíto García Reneses. I ha gaunyat la Recopa, la Coa del Rei la Korac i en el nostre record quedaran aquelles frases de NAF o aquelles maneres de parlar i el seu caràcter a la pista que res tenia a veure amb la seva vida real. Afable com pocs tenia conversa per tothom, passejava per Tiana i trigava hores en anar d’un cantó a un altre... Normal! Era el Xeriff i tothom el parava per preguntar-li coses.

Els darrers dies la seva vida anava marcada per una polèmica judicial que jo mai vaig creure i que jo encara espero que se solucioni a favor seu, encara que això no ha de embrutar el que ha estat la seva vida professional i personal. Treballador incansable i mestre de molts avui s’ha apagat un dels caràcters més forts del Basquet estatal i dels més carismatics. Defensor a ultrança de Tiana i dels seus simbols el recordem per defensar la bassa de Can Matas en una roda de Premsa.

Encara esperaré algun dia trobar-lo al Casal de Tiana, trobar-lo passejant pel poble amb la seva melena, el seu bigoti i el seu inseparable xaleco... Manel, allà on siguis recorda que has deixat molts amics i persones que t’estimem! Sempre seràs en el nostra record i sempre estaràs entre nosaltres i ara, allà dalt, tens gent que t’espera però aquí has deixat alguns que ja t’enyoren!