20 de març 2013

Setmana intensa a tots els nivells!


Si avui hagués de fer un resum del que ha estat tota la setmana a nivell esportiu, necessitaria més temps del normal, però com que em cal, ho faré!

Comencem pel Barça. Els de Vilanova i Roura van fer un partidàs contra el Milan i es van endur la classificació pels quarts de final de la Champions. Va ser d’aquells partis que es va veure clar que els catalans anaven a per totes. M’entendreu: Pressió des del primer moment, ajudes constants, defensa de 3 amb cobertures excepcionals... molt complert l’equip. A més es va fer allò de marcar aviat i encara va donar més marge i empenta a l’equip. Tothom destaca Messi, Villa, el desgast de Pedro i el gran partit d’Iniesta... jo em quedo amb un jugador que va fer un dels partits que ens té acostumats quan arriben les grans ocasions, estem parlant de Sergio Busquets, el de Badia del Vallés ho va fer tot molt bé i va ser la peça que va equilibrar a l’equip. Jordi Alba va donar l’èxtasi final amb el quart gol que sentenciava el partit i calmava als culés.

El cap de setmana després van fer de nou un bon partit contra el Rayo amb un equip que va plantar cara i que amb Paco Jemez juga un altre futbol que no té res a veure amb els equips, teòricament, petits. El Rayo va fer un bon partit i la societat VIlla i Messi també. Jo tinc més clar cada dia que l’asturià s’ha de quedar la propera temporada. El que sembla que va perdent crèdit és Cesc... veurem que passa

A l’Espanyol es van aprofitar de l’esforç del Malaga per classificar-se pels quarts de la Champions i van guanyar a La Rosaleda, un camp complicat i que també serveix per trencar el malefici fora de casa. Si sumem com han anat la resta de resultats els de Javier Aguirre se situen a la zona més tranquil·la de la taula amb les mirades posades ja fins i tot més a la part alta de la taula que gairebé a la baixa. Tot i això els pericos es volen calmar i no estirar més el braç que la màniga. La salvació encara no és matemàtica i cal seguir pensant partit a partit per no haver de correr al final. Ara tenen una setmana per preparar el proper partit i que la secretaria tècnica segueixi sondejant el mercat per reforçar el planter de cara a la propera temporada.

Parlem de bàsquet. El Barça es va imposar contra el CAI de Saragossa amb un gran Joan Carles Navarro que va superar la marca de Epi com a màxim anotador del club i que va deixar en un segon pla la lluita entre Tomic (que segueix estant espectacular) i Norel, que demostra les bones qualitats de la pedrera de la penya... Una pedrera, al del conjunt badaloní, que va demostrar de nou el gran interès que desperta entre tots els jugadors. Després de la marxa de Gaffney i el fet de que Fisher va fer una petita espantada, doncs es va decidir recuperar el que és l’esperit de Badalona i tirar de la pedrera per guanyar al Baskonia i situar-se en llocs de Play-Off!. El Manresa cada dia té més complicada la Salvació i si a sobre el Lagun Aro va guanyant els partits i la reacció definitiva del que demostra que els de Jaume Ponsarnau no poden sortir del pou de la classificació... i la veritat és que ho necessiten per aixecar el cap de manera definitiva.

Per acabar fem un ràpid repàs a altres temes: Raikonen dona la sorpresa i s’imposa en el primer GP de la temporada a Melbourne. El finalndès va ser molt més fred, va demostrar les prestacions del seu cotxe i només va fer dues aturades. El segon Fernando Alonso, que recordem que sortia 5è i finalment tanca el podi Vettel! En aquí tot i que Lotus va fer-ho molt bé es troben a faltar els McLaren i els Mercedes... veurem que passa a la resta de campionat.

Rafa Nadal va tornar a guanyar i ho va fer a Indian Wells! El de Manacor es va endur un partit contra Del Potro que li va guanyar el primer set i ja està. El tenista espanyol va començar a ser una apiconadora i demostra el bon estat del seu genoll en el ciment! Propera parada: Terra batuda, la seva GRAN especialitat!

En el 6 nacions derrota increïble d’Anglaterra contra Gales per un clarissim 30 a 3! El 15 de la rosa va ser vapolejat pel campió flamant del torneig i perd l’opció que tenia a la triple corona i al gran Slam! També cal mencionar el bon torneig d’Italia que possiblement ha tancat la seva millor actuació i França que va guanyar a la darrera jornada i va evitar la cullera de fusta!