30 d’octubre 2012

Cap de setmana amb olor a Benzina!



Aquest cap de setmana el Barça ha golejat, com era d’esperar, al Rayo Vallecano. Els de Tito Vilanova ho van fer TOT bé per endur-se un partit que van patir menys en defensa de tota la temporada. Tot i que el Rayo va xutar bastant més del que ens té acostumats. La defensa, de nou inèdita: Busquets i Adriano de centrals i Alba i Montoya als laterals. La intenció no era altra que sortir amb la pilota molt més controlada i ho van aconseguir. L’equip es va mostrar segur recolzat en un gran Cesc, per fi se n’han adonat que Villa al 60% és molt millor que l’actual Alexis i un Jordi Alba que demostra que la banda esquerra és totalment seva!

Beneit dubte el que té ara Tito Vilanova. Cesc està en una forma increïble, Xavi segueix sent el amo del mig del camp i Iniesta també és un grandíssim jugador. Per tan, si han de jugar tots... són 3 jugadors per 2 llocs... a no ser que tiris endavant Iniesta... però a davant a qui treus? Villa? Pedro? L’altre dubte pot ser amb l’entrada de Dani Alves. Tenint en compte com està tot en aquella banda i el gran rendiment de Adriano i Montoya en aquella banda... no se si el Brasiler té lloc en aquest equip... i personalment crec que Montoya està fent una temporada EXCEPCIONAL!

Anem a Cornellà el Prat, on l’Espanyol es va quedar amb la porteria a 0 i això és una gran noticia. La dolenta es que no van poder marcar i un punt a casa sap a poc... tot i això no cal oblidar que el Màlaga és un rival Champions i que porta un total de 9 punts de 9 possibles a la màxima competició europea. Els de Pochettino es van trobar amb un Malaga molt ordenat i amb moltes rotacions i que van acabar demostrant la seva valia, tant un com els altres... Al final un punt per cadascú i repartiment que no se si va agradar als dos per igual.

Avui hem de parlar de motor. Jorge Lorenzo i Marc Marquez ja són campions del mon. El Mallorquí va quedar segon per darrera de Stoner que va guanyar a casa sense cap mena de problema i Lorenzo va aprofitar que Pedrosa va anar a terra a la segona volta per proclamar-se campió per segona vegada. Per altra banda Marc Marquez es va imposar en la seva categoria, tot i no guanyar la cursa. El de Manresa va tornar a demostrar que és un gran pilot i pujarà a motoGP amb els dos títols inferiors a sota el braç, tota una garantia de bona praxis en aquest aspecte

En Automobilisme, Fernado Alonso va fer una gran cursa a India, però Vettel va sortir primer i va agafar una avantatage que es va convertir en insalvable tot i els esforços de l’Asturià. El Ferrari no donava més de si i tot i la gran conducció no va poder fer res contra un alemany que ja li treu 13 punts! A no ser que Vettel cometi algun error en les tres curses que falten... poc podrà dir Fernando Alonso. Ara tots recorden les trompades que li van donar i el va deixar fora de cursa en dues ocasions, si no fos així segurament el títol tindria més colo vermell que fins ara!

23 d’octubre 2012

Qui era Lance Amstrong?



Quan el dopatge entra en un esport, tot desapareix i tot es dilueix. Des de fa molt de temps el ciclisme planeja el dubte dels productes dopants, sembla que l’esport es dilueixi.

Aquesta setmana s’ha confirmat que Lance Amstrong serà esborrat de la història del ciclisme. El texà s’ha demostrat que va prendre productes dopants durant tota la seva carrera. És més, feia servir un sistema innovador que no es detectava fàcilment, tot al contrari, era indetectable, però els testimonis han posat punt i final a un mite que va guanyar un total de 7 tours en tota la seva carrera i molts altres reconeixements que mica en mica li aniran traient... fins i tot al seu twitter ha tret el seu palmarès cosa que demostra que tot va en marxa... i que com es diu té assumida la sanció.

Avui llegia cròniques de molts diaris que deien que com els grans tirans havia estat menjat pels seus súbdits... i són frases relativament certes. Hi havia corredors que si no anaven al son del que marcava el nord-americà eren expulsats de l’equip i defenestrats. Amstrong era el rei de tot i era la imatge més despòtica d’un cap de files.

Ara sortirà tot
Avui em recordava un diari que Amstrong va viure a Girona uns anys (2001 – 2005). Alla en un palauet al preciós barri del Call, hi va posar el seu quarter general. Doncs explicaven avui que quan li marxava la llum trucava directament a Joaquim Nadal a l’hora que fos per queixar-se. El mateix ex-alcalde explicava que moltes vegades no era errada del subministrament general de la ciutat, sinó falta de pagament dels rebuts. Increïble.

Tocat i enfonsat de manera definitiva
Ja ho comentàvem un temps enrere en aquest mateix bloc que amb l’escàndol de Contador (Escac... i mat¿?) tots varem veure que aquest esport ja estava tocat. Cada dia és més exigent i no es pot demanar a un ciclista que es tiri 4 hores a sobre una bicicleta, baixi mengi un plat de macarrons i al dia següent tornem-hi. Considero que cada dia fan més complicades, llargues i més dures... insofribles per qualsevol esser humà per molt preparat que estigui!