30 de setembre 2009

Tercera Rematada de la Temporada (28/09/2009)


Entradeta del programa

Johan Cruyff podria ser el nou candidat a la banqueta de la Selecció Catalana de Futbol. No seria mala idea, però es diu que ja podria debutar al desembre i contra Holanda... tot són rumors, però tindria molta tela que tots aquest rumors no passessin d’això, de rumors... però tornar a veure Johan a les banquetes seria una molt bona terapia... per cert, una curiositat: tindrà validesa aquell toballó de paper que van fer signar Gaspar i Nuñez a Johan anys enrera per no tornar a trepitjar una banqueta... no se si us enrecordeu...

Més coses de l’actualitat: El Barça va guanyar i segueix lider. Ibra va tornar a marcar i Piqué va sentenciar, tot i la polèmica arbitral que segurament avui en parlarem però sens dubte és vergonyós sigui l’equip que sigui...

Per cert, qui ha trencat la bona ratxa ha estat l’Espanyol. Els pericos no van poder passar de l’empat a 0 contra el Xerez, que presentava els pitjors números d’europa. Amb tot això la lliga segueix amb el Madrid i el Barça al capdavant i amb moltes ganes de demostrar uns que segueixen sent els millors i els altres que la millonada que s’han gastat influeix.

Abans de tancar aquesta entradeta, menció al Bàsquet, primer duel de la temporada entre Penya i Barça. Un resultat d’escandol i només fent 34 punts els verd-i-negres. També cal veure que cal més rodatge, però en teoria la Penya això ho té més agafat... veure’m com van finalment les coses.

Esport Local: Les coses canvien i tot millora en els partits de la setmana
CCE TIANA
El CCE Tiana va tornar a guanyar fora de casa per un marcador final d’1 a 2. Els de Miquel Lladó no van poder sumar la setmana passada a casa i ho fan ara fora. De moment 6 de 9 en els punts. I és que el Tiana va fer valer el seu facotr important de tenir molt estudiat al rival. I el Canet en auqest aspecte és una de les víctimes més propicies que hi pot haver. En tot moment els tianencs van controlar el partit, però van patir més del compte en d’altres ocasions

CB TIANA
El Club de Bàsquet Tiana trenca de manera radical el seu estat després de la setmana passada. Els tianencs es van imposar amb molta claredat a casa i van fer bo el factor pista contra el Cardedeu. Els tianencs es van imposar per un clar i contundent 92 a 65. Un resultat que és més contundent potser de l’esperat però que demostra el gran moment del Bàsquet Tiana

Futbol: El Barça continua sense perdre i l'Espanyol no passa de l'empat contra el Xerez i Cruyff seleccionador català
MALAGA 0 – BARÇA 2
No ha estat el Barça estel·lar ni resolutiu de les jornades anteriors però l'equip blaugrana continua comptant per victòries els seus partits a la Lliga. Els blaugranes han aconseguit el cinquè triomf consecutiu en el campionat després de derrotar el Màlaga a La Rosaleda per 0-2 en un enfrontament complicat que s'ha resolt gràcies a les intervencions decisives d'Ibrahimovic i Piqué. El suec, que ha entrat pel lesionat Henry poc abans de la mitja hora de joc, ha obert la llauna al 38 de la primera, mentre que el central català, substitut del tocat Txigrinski, ha segellat el triomf en fer el segon a la sortida d'una falta botada per Xavi en els primers compassos de la segona meitat.

ESPANYOL 0 – XEREZ 0
El Xerez semblava el rival propici perquè l'Espanyol encadenés tres victòries consecutives i arrodonís una setmana fantàstica. Però la visita del cuer a l'estadi de Cornellà-el Prat va acabar amb un decebedor empat sense gols. Els blanc-i-blaus es van encomanar del ritme lent i ensopit d'un rival ben ordenat i que va aconseguir sumar el seu primer punt de la temporada després de cinc jornades. Fins i tot, els visitants van tenir la millor ocasió del partit amb un cop de Mario Bermejo que es va estavellar al pal.

FEDERACIÓ CATALANA
La Federació Catalana de Futbol es planteja oferir a Johan Cruyff el lloc de seleccionador. Ho ha avançat Catalunya Ràdio. La proposta buscaria ressò mediàtic, més que no pas una dedicació exclusiva de l'holandès. De fet, si es confirmés la decisió, des de la Federació voldrien que el primer rival de Catalunya fos Holanda. La possibilitat que Cruyff arribi a la banqueta catalana ha aixecat una primera reacció de l'anterior seleccionador. Pere Gratacós considera que l'entrenador hauria de ser algú que parlés el català.

POLIESPORTIU: Hamilton guanya i Alonso tercer apunt de fitxar per ferrari; Madrid 2016 setmana definitiva; Joaquim Rodriguez, plata en ciclisme.
Lewis Hamilton ha aconseguit la seva segona victòria de la temporada al Gran Premi de Singapur de Fórmula 1. En una cursa moguda i accidentada, el pilot britànic ha defensat amb èxit la "pole position" i s'ha acabat imposant per davant de Timo Glock i Fernando Alonso. L'asturià, que va guanyar l'any passat en una carrera polèmica, ha pujat al podi per primer cop aquesta temporada. Jaume Alguersuari, que havia fet una bona sortida i ha arribat a rodar catorzè, ha hagut d'abandonar per problemes mecànics a 13 voltes del final. En la lluita pel títol, Button ha acabat cinquè, tot just per davant de Barrichello, i es referma al capdavant del Mundial.

El fitxatge de Fernando Alonso per Ferrari és cada cop més a prop de fer-se realitat. Després del lapsus que va tenir el president de l'escuderia italiana, Luca Cordero di Montezemolo, aquest diumenge el director general de Renault, Jean François Caubet, ha donat per feta la marxa del pilot asturià a final de temporada. "Crec que Fernando trobarà a faltar Renault i Renault trobarà a faltar Fernando", ha reconegut Caubet en declaracions a la televisió francesa. Ara només falta que Ferrari faci oficial el fitxatge, un anunci que es podria fer aquesta mate¡xa setmana.

Aquesta és la setmana decisiva per a Madrid: divendres se sabrà si la capital espanyola organitzarà els Jocs Olímpics del 2016. Haurà de superar Tòquio, Chicago i Rio de Janeiro, i no ho tindrà fàcil perquè no surt com a favorita. A més, aquest dilluns s'ha confirmat que Barack Obama viatjarà divendres a Copenhaguen per donar suport a la candidatura de Chicago, la seva ciutat d'adopció. La delegació de Madrid 2016 i l'alcalde de la capital espanyola, Alberto Ruiz-Gallardón, ja han viatjat cap a Copenhaguen amb un avió que porta imprès el logotip de la candidatura..

Medalla catalana al Mundial de ciclisme. Joaquim Rodríguez s'ha penjat el bronze al campionat del món, disputat aquest diumenge a la localitat suïssa de Mendrisio, completant així una superba actuació. El de Parets del Vallès, present en totes les escapades del dia, ha estat el més fort dels espanyols, tot i que no ha pogut superar un Cadel Evans que, aprofitant la indecisió dels favorits, s'ha escapat en solitari fins a aconseguir la victòria final. El rus Alexander Kolobnev ha estat segon, mentre que Samuel Sánchez només ha pogut acabar quart per davant de Fabian Cancellara.

BÀSQUET: Barça guanya a la Penya en un partit molt aborrit
El Regal Barça s'ha proclamat campió de la Lliga Catalana de bàsquet i ha sumat el primer títol oficial de la temporada. Els blaugrana es van imposar a un desastrós DKV Joventut, que defensava el títol de l'any passat, però que no va poder plantar cara al totpoderós equip de Xavi Pascual. Els verd-i-negres van estar molt desencertats en el tir i només van poder anotar 38 punts en 40 minuts de joc. Ricky Rubio (8 punts, 4 assistències i 4 recuperacions) va ser designat el jugador més valuós de la final en la primera vegada que s'ha enfrontat amb el seu exequip.

Després dels primers deu minuts de joc, els badalonins s'han situat cinc punts per sobre en el marcador (18-13) després de fer-se amb una avantatge de 10 punts a mitjans de període. Al segon quart però, la reacció blaugrana no s'ha fet esperar, i els homes de Xavi Pascual han capgirat el partit gràcies a un parcial de 14-0 i arribant al descans amb un 23-31 favorable.

A la represa, els blaugranes han continuat dominant el partit, però els badalonins no han deixat que l'equip de Xavi Pascual marxés en el marcador reduint la diferència a cinc punts a final del tercer quart (32-37). En el darrer quart, els badalonins han continuat lluitant per capgirar el marcador, però a tres minuts pel final, els blaugranes han posat la directa i han ampliat la diferència respecte els verd-i-negres fins als 24 punts, finalitzant el partit amb un 38-62 favorable als jugadors del Regal FC Barcelona. L'MVP de la final ha estat Ricky Rubio, que s'estrenava en partit oficial amb la samarreta blaugrana.

Declaracions post-partit:
Sito Alonso (entrenador DKV Joventut) Hemos aguantado hasta los últimos tres minutos de juego, pero luego hemos bajado los brazos. Hemos mantenido el partido vivo hasta esos últimos minutos. Agradezco el esfuerzo e implicación de Alain Koffi y Uros Tripkovic, igual que el de todos los jóvenes, que les va a enseñar a curtirse como jugadores.

Xavi Pascual (entrenador Regal FC Barcelona) Marxem satisfets pel treball realitzat, l'equip va agafant la línia i estic content pel treball defensiu i per aconseguir el títol de campions de la Lliga Catalana. Anem pel bon camí, però hauríem de ser capaços de fer-ho sempre i mantenir-nos sòlids en defensa sempre.




Ricky Rubio (jugador del Regal FC Barcelona i MVP de la final)
Ha estat un partit poc vistòs en el que hem aconseguit mantenir la diferència i fer-nos amb el títol de la Lliga Catalana. Ha estat un partit especial i marxo amb bones sensacions.

Segona Rematada de la Temporada (21/09/2009)


Entradeta del programa
Avui el futbol ha passat a segon terme. El Bàsquet, el BA-LON-CES-TO, com deia el gran Pepu Hernández, ha tornat a la boca de tothom. Espanya, ja és campiona d'Europa de Bàsquet. I tot gràcies al seu equip i als seus jugadors. Destaquem un per sobre dels demés: Pau Gasol. El de Sant Boi és el màxim anotador, el millor rebotejador, el millor pivot l'MVP i també ja té l'or... Mirat fredament és el millor jugador espanyol de tots els temps: És campió del Mon Júnior, també absolut, ha guanyat l'europeu de bàsquet i també es campió de la NBA. Se l'ha de felicitar... ara només li queda l'or olímpic..

Tot i que ara mateix espanya és el millor equip d'Europa, no cal oblidar que hi ha una assignatura pendet: la banqueta espanyola. Un entrenador com Sergio Escariolo no pot ser el responsable d'aquest equip de super-estrelles. Ja s'ha reconegut obertament que té diferencies amb els dos Gasol, amb Reyes, Rudi i Navarro. Tots ells peces imprescindibles pel bon funcionament de la Selecció. Ara recuperaré el fil anterior: que torni Pepu, ell va crear l'equip i ell el va fer funcionar com calia... no ho oblidem. Scariolo té molt millor perruquer, potser si, però no és millor entrenador que l'altre... i per cert, quan els jugadors han fet el que han volgut han guanyat sense despentinar-se NI MOLT MENYS!

Per tan: Felicitats a tots els jugadors i a disfrutar d'aquest èxit que s'ha aconseguit per part del combinat!

Esport Local: Mala setmana pels equips de casa nostra que ja estan en competició
CCE TIANA
El CCE Tiana no va poder continuar amb la bona imatge de la setmana passada i va caure en el primer partit a casa de la temporada. Els de Miquel Lladó van caure per un marcador final de 2 a 3 contra el Molinos. Els de Mataró van anar sempre per davant en el marcador i no van donar opcions a uns tianencs que no acabaven de veure les coses clares. Al descans es va arribar amb un clar i contundent 0 a 3 que deixava sense opcions els tianencs. Encara que a la segona part el Molinos es va relaxar i els locals van poder retallar diferències no van poder emportar-se un partit que va controlar.

CB TIANA
El Club de Bàsquet Tiana continua la seva preparació i no va poder fer un bon partit aquest passat cap de setmana amb un torneig que ell mateix va organitzar. El fet es que ni el Sènior A ni el Sènior B es van poder imposar al Santa Rosa de Lima i Sant Adrià del Besos, per tan van acabar en la tercera i quarta posició respectivament. Per aquest motiu els tianencs continuen preparant el seu inici del proper cap de setmana a casa del Llinars del Vallès, en el que serà el primer partit oficial.

Futbol: El Bàrça continua sumant els seus partits per victòries i l'Espanyol trenca la mala ratxa

BARÇA 5 – ATH MADRID 2
El Barça n'ha tingut prou amb una primera part excel·lent per golejar l'Atlètic de Madrid i furgar encara més en la crisi interna del conjunt matalasser. En un calc del partit de l'any passat al Camp Nou, els blaugranes, amb un Messi estel·lar, han passat per sobre del conjunt d'Abel Resino. Ibrahimovic, Alves, Keita i Messi, en dues ocasions, han estat els golejadors de l'equip blaugrana, mentre que Agüero i Forlán han fet els gols de l'honor visitants. Valdés ha superat el seu rècord d'imbatibilitat i l'afició blaugrana ha viscut una nit completa. Tres partits de Lliga, tres victòries. De moment, millor impossible.

DEPORTIVO 2 – ESPANYOL 3
A la tercera ha estat la vençuda. L'Espanyol ha hagut d'esperar fins a la tercera jornada per sumar la primera victòria de la temporada a la Lliga. Els blanc-i-blaus s'han refet de les nombroses absències i han aconseguit un triomf meritori en la seva visita a Riazor. Callejón, autor del primer gol i de l'assistència del segon, obra de Forlín, ha liderat un renovat atac espanyolista. Joan Verdú ha fet l'1 a 3 en l'inici de la segona part, que semblava sentenciar el partit, però Lassad ha retallat distàncies i l'Espanyol ha patit de valent fins a l'últim segon per estrenar el caseller de victòries.

Poliesportiu: Briatore al Carrer; Valverde guanya la Vuelta: Espanya a la final de la Davis

El Consell Mundial de la Federació Internacional d'Automobilisme ha sancionat l'escuderia Renault amb dos anys de suspensió sempre que torni a reincidir, per la trampa en el Gran Premi de Singapur de la temporada passada. D'altra banda, qui va ser cap de l'equip, Flavio Briatore, ha estat suspès per a tota vida. No podrà tornar a la Fórmula 1 mai més. Nelsinho Piquet ha estat absolt, ja que l'exculpa el fet que va seguir les ordres de l'equip.

Alejandro Valverde s'ha fet gran en la 62a edició de la Vuelta a Espanya. Sense guanyar ni una sola etapa, el ciclista murcià ha pogut finalment imposar-se en una gran cursa i aquest diumenge ha arribat a Madrid com a nou i flamant campió de la ronda espanyola. El de Caisse d'Epargne ha viscut l'última etapa de la Vuelta enmig dels festejos després de garantir-se dissabte, en l'última contrarellotge, la primera plaça de la carrera. La 21a etapa, de 110 quilòmetres entre Rivas i Madrid, s'ha celebrat enmig d'un clima de tranquil·litat i no s'ha decidit fins a l'esprint final. André Greipel ha estat el més fort i s'ha adjudicat la victòria, la quarta del seu palmarès en la Vuelta d'enguany.

Espanya jugarà la final de la Copa Davis per setena vegada en la seva història. L'equip d'Albert Costa no ha fallat davant Israel i aquesta tarda el doble format per Tommy Robredo i Feliciano López ha derrotat la parella Ram-Erlich per 7-6, 6-7, 6-4 i 6-2, per anotar el 3-0 en el global de l'eliminatòria i garantir-se l'accés a la final. Espanya es jugarà el títol com a local contra la República Txeca, que s'ha desfet de Croàcia per un altre contundent 3-0.


Bàsquet: Espanya campiona d'Europa!!

La selecció espanyola de bàsquet ja té l'or que li faltava. Després de la decepció de fa dos anys a Madrid, l'equip espanyol s'ha tret l'espina a Polònia i s'ha proclamat campió d'Europa per primera vegada a la seva història. Espanya, amb sis jugadors catalans a les seves files, va humiliar Sèrbia en una final sense història. Al descans, els homes de Sergio Scariolo ja guanyaven per un contundent 52-29, 23 punts de diferència que van deixar el títol vist per a sentència. Pau Gasol, amb 18 punts i 11 rebots, va ser escollit el millor jugador de la competició.


Primera Rematada de la temporada (14/09/2009)


Entradeta del programa

Ja tornem a ser aquí. Torna La Rematada, un dels programes més antics de la graella. Tornem amb les piles renovades, amb dues hores de duració i un equip que hem ampliat per apropar més el mon de l’esport a Tiana. Començarem amb l’esport local, el de casa nostra i després parlarem de Barça, Espanyol, resta de la lliga, futbol internacional, tot el que doni de si el mon de l’esport i també tindrem el nostre espai de Bàsquet.

Tornen les veus ja conegudes de Pep Periques, Josep Maria Rubies, Pep Sanchez, David Vitales, Pep Morales i Salva Rubio. Però també en portem de noves. Sentirem les de Guifré Lluís Gol i Jordi Puyaltó. Tot a punt per poder parlar del que serà aquesta nova temporada i nova etapa del programa. Com sempre, a les vies de So Marc Augé, qui us parla Sergi Quevedo: Comencem el programa d’avui!

Esport Local: Bona victòria del Tiana i el Basquet perd el seu torneig
CCE TIANA
El CCE Tiana ha començat la temporada aquesta setmana després de guanyar per 1 a 2 contra el Premianense. Aquesta ha estat la primera victòria de la temporada per part dels de Casa nostra. Quina millor manera de començar que no sigui aquesta. Els de Miquel Lladó estan en un moment molt bo i han fet una pre-temporada molt complerta en que han demostrat que poden ser un dels equips a tenir en compte. Amb aquesta victòria consoliden un primer equip i comencen de la millor manera possible, sumant 3 punts.

La resta de les categories començarà les properes setmanes. El més destacat és sens dubte el fet que el CCE Tiana tornarà amb un total d’onze equips. Sens dubte la creació del nou benjamí i un nou juvenil, el que vol dir que en torna a tenir dos en una categoria molt interessant. També torna el femení, que canvia d’entrenador.

CB TIANA
El Club de Bàsquet Tiana continua la seva preparació i no va poder fer un bon partit aquest passat cap de setmana amb un torneig que ell mateix va organitzar. El fet es que ni el Sènior A ni el Sènior B es van poder imposar al Santa Rosa de Lima i Sant Adrià del Besos, per tan van acabar en la tercera i quarta posició respectivament. Per aquest motiu els tianencs continuen preparant el seu inici del proper cap de setmana a casa del Llinars del Vallès, en el que serà el primer partit oficial. Repassem una mica quins seran els rivals d’aquest equip a la segona catalana .

El CB Tiana destaca que tindrà aquesta temporada un total de 12 equips aquesta temporada. Destaca el Sènior A que estarà a la segona catalana i el Sènior Femení que estarà a tercera. El que estarà a la categoria més alta serà el Sots 21 que jugarà a preferent, la màximca categoria catalana. Nous equips que tindran seran els Infantils, cadets i minis tan femenins com masculins. El que també es farà serà el de continuar amb el projecte de l’Escola de Bàsquet.

RESTA D’EQUIPS
Aquesta setmana no han disputat partits el Voley Tiana. Les tianenques ja tenen preparat un total de 4 equips, amb la creació d’un Sènior B i que també tindrà un cadet i un júnior. Per la seva part el Sènior A continuarà a la segona catalana, cosa que demostra un bon estat dels tianencs en aquest aspecte.

Qui també continua son els del Futbol Sala de Tiana. Els tianencs van pujar de categoria i ja estan a la segona catalana. A més l’entitat ha posat en marxa un Sènior B, un juvenil de nova creació i continuarà l’equip femení. També es perparen per poder començar la propera setmana. Els tianencs no deixen escapar l’opció de seguir pujant i consolidant aquest nou projecte.

Per la seva part els que continuen sense parar són els membres del Club Patinatge Tiana. Continua amb la seva activitat a l’espera d’interclubs i diferents activitats. Un total de 80 patinadores continuen treballen per poder oferir una bona imatge de l’entitat i continuar portant el nom de Tiana.

Per la seva part el Club Petanca Tiana continua amb una bona noticia de seguir ampliant tot el que suposa els associats. Ja en són un total de 80 que diàriament es reuneixen i que cada cap de setmana es reuneixen en la tradicional Melé de petanca. Ja han començat la temporada i el primer partit el van jugar contra la Salud de Badalona.

Barça guanya i Espanyol perd contra el Madrid
GETAFE, 0 – BARÇA, 2
Ibrahimovic ja comença a ser decisiu al Barça. El suec ha liderat el treballat triomf dels blaugranes a Getafe. El Barça ha patit sobretot a la primera meitat, on els locals han tingut dos pals, però ha acabat guanyant un partit rocós contra el fins ara sorprenent líder de la Lliga. L'entrada d'Iniesta i Messi, a l'inici de la segona part, ha revolucionat l'equip de Guardiola, que s'ha acabat imposant per 0 a 2. Ibrahimovic ha inaugurat el marcador rematant amb la puntera una centrada d'Abidal, i Messi ha sentenciat en rematar de cap una assistència del suec.


ESPANYOL, 0 – R. MADRID 3
L'Espanyol no ha pogut oferir una victòria a la seva afició en l'estrena oficial a la Lliga de l'estadi de Cornellà-El Prat. Els blanc-i-blaus ho han intentat però no han tingut cap oportunitat davant la capacitat golejadora del segon projecte galàctic de Florentino Pérez. El Madrid, amb Kaká com a director d'orquestra i Cristiano Ronaldo d'inici a la banqueta, s'ha imposat per 0-3. El brasiler, el millor dels blancs sobre una gespa impracticable, ha donat els dos primers gols, a Granero i a Guti. El tercer l'ha fet, al temps afegit, Cristiano Ronaldo.

POLISPORTIU: Doblet de Brown, Usaint Bolt segueix guanyant i US Open
Una estratègia impecable ha permès als Brawn GP fer un doblet al Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1 que els aplana el camí cap al títol mundial. Rubens Barrichello i Jenson Button han ocupat les dues primeres places d'una cursa rodona ja que els seus dos màxims rivals en la lluita pel campionat no han tingut una bona actuació. Webber ha abandonat i Vettel només ha sumat un punt en acabar vuitè. La tercera plaça del podi ha estat per a Kimi Räikkönen. Fernando Alonso ha estat cinquè i Jaume Alguersuari ha abandonat per problemes mecànics.

Usain Bolt i Carmelita Jeter, grans triomfadors en la final mundial d'atletisme. Les proves de velocitat van ser les grans protagonistes en la final mundial de la IAAF, la Federació Internacional d'Atletisme. Usain Bolt va posar el punt final a la temporada amb una exhibició en els 200 metres. Diu que ja està cansat, però va córrer la distància amb una excel·lent marca de 19,68. I l'altra protagonista de la jornada va ser Carmelita Jeter. L'atleta nord-americana va sorprendre les velocistes jamaicanes i va guanyar la cursa dels 100 metres amb un temps de 10,67, la tercera millor marca de la història.

Kim Clijsters s'ha adjudicat la final femenina de l'Open dels Estats Units, en derrotar la danesa Caroline Wozniacki, per 7-5 i 6-3. La victòria de la flamenca és especialment destacable, ja que, després de dos anys retirada, va tornar a competir fa tot just dos mesos i ha jugat aquest torneig gràcies a una invitació de l'organització. És el segon Grand Slam que guanya Clijsters en la seva carrera. Amb aquest triomf, la belga es col·loca en el lloc número 19 del rànquing.

Rafa Nadal s'ha topat contra un mur infranquejable a les semifinals de l'US Open de tenis. El mallorquí ha caigut estrepitosament davant Juan Martín del Potro per un contundent 6-2, 6-2 i 6-2 en un duel on mai ha tingut cap opció de poder classificar-se per a la final de l'últim Grand Slam de la temporada. El gegant argentí ha fet un joc molt sòlid, no ha cedit el seu servei en tot el partit i ha acabat escombrant un Nadal desconegut i molt lluny del seu millor nivell. Del Potro es jugarà el títol davant de Roger Federer, que s'ha imposat al serbi Novak Djokovic en tres sets ben ajustats.

BÀSQUET: Victòria d'Espanya a l'Eurobàsquet; analitzem les pantilles dels equips catalans; Iverson a Grizzlies i Jordan al Hall of Fame

La selecció espanyola de bàsquet ha superat Lituània per 84-70 en l'Europeu i ha recuperat les bones sensacions perdudes durant el campionat. Tot i tenir un mal inici de partit, els de Scariolo han fet un parcial favorable de 23-0 en el segon quart que ha estat decisiu. Pau Gasol (19 punts i 8 rebots) ha estat l'home més destacat, però la millora ha estat generalitzada en tots els jugadors. Tot i aquest triomf, Espanya necessita vèncer Polònia dimecres que ve per garantir el seu accés als quarts de final.



BARÇA

Per segon any consecutiu, el Regal Barça fa la pretemporada a la localitat andorrana d'Encamp, on aquest diumenge jugarà un partit amistós contra el Biscaia Bilbao Bàsquet. El tècnic blaugrana, Xavi Pascual, està molt content del treball de la plantilla, tot i que encara no pot comptar amb els jugadors internacionals que han de participar a l'Eurobàsquet de Polònia. Amb l'arribada de Ricky Rubio, Pascual considera que té una plantilla per optar a tots els títols.

Altes: R. Rubio E. Lorbek B. Ndong T. Morris P. Mickeal
Segueixen: J. Lakovic G. Basile J.C. Navarro F. Vázquez J. Trias L. Barton R. Grimau V. Sada Baixes: Iliasova Andersen Barrett Santiago



DKV JOVENTUT
El DKV Joventut ha perdut aquest dissabte en el segon amistós de la pretemporada. Els de Sito Alonso han caigut davant el Villeurbanne en la semifinal del San Miguel StagePro, que se celebra al pavelló Barris Nord de Lleida. L'equip francès ha guanyat per un ajustat 77 a 80. Els verd-i-negres han dominat clarament en el primer temps, amb una gran actuació de Clay Tucker, que ha fet 19 punts en els dos primers quarts. A la segona meitat, però, el Joventut ha abaixat el ritme. A falta de set segons, la diferència era mínima, però una falta sobre el jugador de l'equip francès Dixon, que ha anotat els dos tirs lliures, ha sentenciat el partit.


Altes: M. Fernández C. Tucker U. Tripkovic C. Eyenga A. Koffi A. Bueno K. Valters
Segueixen: P. Tomàs E. Hdez.-Sonseca L. Bogdanovic H. Norel
Baixes: Jan Jagla Simas Jasaitis Jerome Moiso Demond Mallet Coby Karl R. Rubio Pau Ribas


MANRESA

Altes: A. Nivins B. Cusworth S. Gladyr M. Vinicius D. López
Segueixen: A. Alzamora R. Montañez R. San Miguel A. Llorca J. Grimau
Baixes: Diego Sánchez Javi Rodríguez Serge Ibaka Javier Bulfoni Guillem Rubio Josh Asselin


NBA
Allen Iverson s'ha convertit en el reforç de luxe per als Memphis Grizzlies. L'equip de Tennessee comptarà amb el veterà base després que el mateix jugador hagi confirmat aquest dimecres via Twitter que ha triat els Grizzlies com a nou equip. El fitxatge encara no s'ha fet oficial però segons la premsa local l'exjugador dels 76ers, els Nuggets i els Pistons signarà per una temporada a canvi d'uns 3,5 milions d'euros. Iverson, de 34 anys, aportarà experiència i poder anotador en un quintet -OJ Mayo, Rudy Gay, Gasol, Randolph- que sembla més prometedor que el de la passada temporada.

Tot i que ha estat considerat el millor jugador de la història de l'NBA durant els anys que va estar en actiu, Michael Jordan encara no havia entrat al Saló de la Fama del bàsquet. Aquest reconeixement li va arribar divendres, en una cerimònia en què també van ser consagrats com a membres del Saló John Stockton i David Robinson, dos dels companys de Jordan al Dream Team que va guanyar l'or als de Jocs de Barcelona. Als 46 anys, Air Jordan no va poder evitar emocionar-se en rebre l'ovació dels 2.600 assistents a aquest acte tan especial per ell. Entre tots els seus mèrits esportius, el nord-americà pot presumir de sis anells de campió de l'NBA amb els Chicago Bulls, on va ser escollit MVP de les sis finals. Aquí teniu el video: